onsdag 11 november 2009

Porslinssmycken Salix ...

... Av Stig Lindberg för Gustavsberg.

Först ett hänge...


... som har fått ett dubbeltryck i skarven. Undrar om den blir lika värdefull som "gul tre shilling banco" ?

Sedan ett armband ...


... och till sist en ring.


Jag blir alltid så förtjust i allt nytt porslin jag får tag på. Detta tycker jag är så fint, så fint. Stilrent, grafiskt men ändå glatt och lekfullt.

4 kommentarer:

Gitte sa...

Jag samlar gamla partier, och framförallt möten med handlare. Sen säljer jag av och hoppas att mina fyndigheter kommer till nytta och glädje, dvs, sådant som gamla handlare har ägnat åtatal av omsorg och lagringsplats. Det är otroligt spännande måste jag säga, jag älskar knappar och tapeter, men samlar framförallt på historierna bakom... Knappar gör jag fyndlådor och säljer över nätet, utav utöver att saluföra dem styckevis i min barnsecondhand som snart återöppnar i ny lokal.

Gitte sa...

Maila mig på bortbytingen@telia.com så kan vi prata vidare via mail! Det är lättare, tyvärr har jag inte bilder på knappar sort för sort, utan plockar fyndlådor lite på känn, ex som du vill ha med ögla bak, så letar jag upp sådana som jag själv tycker är fina efter inspiration. Tyvärr hade jag fått hålla ett fasligt styckpris annars, även om det förstås hade varit en bättre affär för mig att få beställningar pr knapp...

messini design sa...

WoW! Har också velat pröva på att göra smycken i porslin, fast har inte kunskapen. Jag är en porslinsälskare!

Mia sa...

Jag är också porslinsälskare.
Och knappälskare! Och pärlälskare! :)

Det blev många bitar som gick till spillo i början, men efter ett tag då man lärt känna materialet så lär man sej ockå vad det tål och framförallt vad det INTE tål. :)

Inte roligt när en bit som man jobbat med länge och väl krackelerar i slutfasen. :)